Rally-O

Wat is Rally-O?

Rally O wordt ook wel eens genoemd onder Rally Obedience. Het is in Amerika een echte sport waar er ook wedstrijden worden voor georganiseerd.
Deze activiteit is eigenlijk ontstaan doordat een zekere meneer Kramer een soort van opwarming zocht voordat hij zijn parcours op de gehoorzaamheidswedstrijd moest gaan doen. Het waren korte oefeningetjes die ook in de wedstrijd zaten die hij combineerde met ‘freestyle’ oefeningen.

Rally-O was ontdekt!

Een groot voordeel van deze ativiteit is dat elke hond, van elke leeftijd (mits wat kennis van de basiscue’s, kan deelnemen. Of je nu een rashond hebt of een mooie kruising, een rescue of een asielhond, iedereen is welkom!
Dit is ook zo voor de geleiders, jong en oud kan als geleider fungeren, je moet wel een goede band hebben met je dier. Voor kinderen leggen we de leeftijd vanaf 12 jaar. Ben je minder mobiel, zit je in een rolstoel of loop je met een rollator? Zelfs dan kan jij met je hond Rally-O doen! Hoe cool is dat!

Hoe gaat het in zijn werk?

In deze lessenreeks nemen we je mee in het leren lezen van de plaatjes. Denk niet dat het zo makkelijk is, je moet de juiste handeling doen bij elk plaatje en zo je parcours op je eigen tempo aflopen. Er is geen tijdsdruk, alles gaat heel chill. De FUN is hier ook weer aanwezig he! Een fout maken mag, er is niets te verdienen, alleen jouw hond kan voertjes verdienen en na het lopen van het parcours een dikke knuffel!

Hiernaast zie je hoe een mogelijk parcours wordt opgezet. Maar er zijn oneindig veel mogelijke settings.

In deze zes lessen leer je de opbouw van de Rally O opzet en kan je hiermee zelf aan de slag. We hebben de plaatjes in pdf die jij, als je wil kan ontvangen, afdrukken en lekker thuis (of in je eigen hondenschool of begeleiding) ermee aan de slag gaan.

De lessen gaan door op vrijdag namiddag om 13.30u
Beperkte plaatsen per lesgroep (indien lesgroep 1 volzit, wordt er nog een opgestart om 14.30u)

We starten een nieuwe lesgroep op Januari 2023
Lessen: 6/1 – 13/1 – 20/1 – 27/1 – 3/2 – 10/2

Prijs:
195 euro (6 lessen)
Dit lespakket zit NIET mee in het 2 mndn-abonnement