Ontspanningsmassage voor Honden

Massage staat al lang bekend om zijn positief effect op de gezondheid, ook bij onze honden.

Een hondenmassage kan veel voordelen opleveren. Het biedt ontspanning en de binding met je viervoeter wordt groter. Als je het goed doet, kan het stress en angst verlichten. Net als bij mensen stimuleert een massage ook bij dieren de doorbloeding, het verlaagt de bloeddruk en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen. Alleen al zachte aanrakingen kunnen veel rust geven aan zowel lichaam als geest.

Doordat aangespannen spieren de doorbloeding verminderen en we met zachte massage deze kunnen losmaken, kunnen we pijn verlichten. Dankzij een betere doorbloeding is er een verhoogde zuurstoftoevoer. Dit heeft een ontstekingsremmende werking.

Doordat we het parasympatisch zenuwstelsel gaan stimuleren, geven we het lichaam de kans om te mogen ontspannen.

We kunnen ook essentiële oliën gaan inzetten, deze worden verdund tot een massageolie zodat ze veilig kunnen worden ingezet.

Hoe werken we?

Je maakt een afspraak via telefoon.

We sturen je alvast een vragenlijst door die je thuis rustig kan invullen, deze stuur je ons terug voordat we fysiek afspreken.
We willen zeker zijn dat je hond fysiek in orde is. Ondervinden we een fysiek probleem, sturen we je door naar onze collega Dierenfysiotherapeut & Osteopaat.

We bespreken ook de voeding van je hond, deze heeft namelijk een grote invloed op de gezondheid van je viervoeter.

Hierna gaan we aan de slag met de massage.We leren jou een aantal handelingen aan die jij rustig thuis kan inzetten. Dit kan elke dag tijdens een rustig momentje overdag of na een drukke werkdag.
We volgen ook het tempo van je dier en forceren niets. Het kan zijn dat je dier even gaat wandelen in de behandelruimte en dat kan, we wachten geduldig tot het weer kan…

Na de massage je hond moet even plassen en drinken (we hebben immers al iets in gang gezet in het lichaam en hij moet zijn afvalstoffen even kunnen lozen). 

Prijs
Ontspanningsmassage (90 minuten): 90,- euro (incl. 21% btw)

U hebt een afspraak, maar u kan deze niet nakomen?

Wij proberen onze klanten zoveel mogelijk te helpen en in de mate van het mogelijke dringende vragen meteen te behandelen, daarom willen wij u vragen om ons zo spoedig mogelijk te verwittigen indien u verhinderd ben, graag 24u op voorhand. Indien dit niet mogelijk is, zijn we genoodzaakt een bedrag van 35,- euro in rekening te brengen.