Jo Mertens

Vijfentwintig jaar geleden is het allemaal begonnen voor Jo. Niet dat ze eerder met honden in aanraking kwam, integendeel. Als ukje had ze al een groot hart voor dieren; als ze maar een diertje kon redden… alles wat ronddoolde plukte ze van straat en werd verzorgd.

Toen Tara en Riki, haar Tibetaanse Terriers in haar leven kwamen, ging ze naar een hondenschool om ze te leren trainen. Socialisatie was spijtig genoeg toen nog niet zoals we het nu kennen. De hond moest het zelf maar uitzoeken…Er werd gewerkt met de slipketting, en Jo voelde zich er helemaal niet goed bij, ze voelde aan dat het anders kon, maar hoe?

Ze ontdekte de clickermethode, waar ze met Hebe, haar Schapendoes een Eureka gevoel kreeg. Een nieuwe wereld ging voor haar open. Het trainen ging heel vlotjes en ze zag een hondje dat heel veel plezier kreeg in het trainen. Toen Lando, haar Border Collie in haar leven kwam, aarzelde ze niet om hem ook met de Clickermethode te trainen. Ook de vier poezen die met haar honden samenleefden, ontsnapten niet aan de Clickertrainingen. Haar twee paarden ondergingen ondertussen dagelijks de ‘naturalisme horsemanship’. Deze natuurlijke manier van omgaan met paarden,gaf haar ook bijkomende inzichten over hoe je op een natuurlijke wijze kan communiceren met je honden.

Ondertussen zat Jo niet stil, ze volgde workshops, lezingen, cursussen om nog meer kennis op te doen, en als HondenCoach/ instructeur  aan de slag te gaan. Vier jaar geleden behaalde ze haar instructeursdiploma bij N&N Dogtrainers Nederland om honden te kunnen begeleiden die licht uitvalgedrag vertonen ten gevolge van onzekerheid of angst. Dit onderdeel is echt haar dingetje geworden.
Nu is Jo klaar om samen met Krisje en haar Zen4AllDogs Academie BeNe collega’s jullie vol enthousiasme  te begeleiden in het opvoeden en trainen van je hond.

Hoopers, Rally-O, denkwerkjes en recentelijk ook speuren, niets is haar vreemd…

Jo haar wens is, net zoals vroeger, de honden te helpen en zoveel mogelijk geleiders te begeleiden op een leuke, ontspannende manier om hun lieverd in onze maatschappij te integreren.

En dat is de reden waarom Krisje en Jo samenwerken.

Onze levens en visie in de hondenwereld en -ideeën lopen gelijkmatig op en we denken en voelen hetzelfde, en dit kan alleen maar tot uiting komen in onze samenwerking!