De Hondenschool

Onze lessen zijn ‘net anders’

Onze Hondenschool is ‘net anders’, we leggen je graag uit waarom.
Hondentrainen was lang een sport van prestige en de beste zijn. De geleider trainde zijn hond op oefeningen die hij op wedstrijd diende uit te voeren en diegene met de meeste punten won.
De oefeningen werden aangeleerd op het terrein van de hondenschool, maar hadden niets te maken met de opvoeding van de hond. Sommige honden gingen van en naar de hondenschool maar zagen buiten het trainingsveld en hun tuin niets anders.
Ze werden getraind volgens de dominantie theorie die ooit in het leven werd geroepen door een wetenschapper (hij heeft deze theorie nadien herzien, maar het kwaad was al geschied), die dacht dat we onze honden als wolven moesten gaan behandelen.
Niets is minder waar, onze honden zijn levende wezens, met ja hoor! Emoties…

Gelukkig kan het anders, en dit is waar we met onze Fun4AllDogs Hondenschool BeNe in beeld komen. Bij ons bekijken we de hond EN zijn geleider (we spreken zeker niet van een ‘baas’) en helpen bij de opvoeding en het trainen van je viervoeter.

In onze lessen leren we jou hoe je je hond kan laten ontspannen als het allemaal wat te veel wordt, we leren je de lichaamstaal lezen zodat je kan anticiperen om op momenten waar het wat moeilijker gaat of wordt.
Denkspellen, body & balance oefeningen, massagetechnieken en een goede lijnvoering komen aan bod… we werken graag met een Y-tuig en langere lijnen, die je bij ons kan huren.

De lespakketten zijn steeds in 10 lessen die zo opgebouwd zijn met oefeningen die je gaat gebruiken in het dagelijkse leven.
Naast deze oefeningen hebben we veel aandacht voor opvoedkundige dingen, je wil toch dat je jouw viervoeter veel mee kan nemen tijdens je uitstapjes? Bij de SMART Puppy lessen focussen we ons op de band tussen jou en je hond, we leren hoe je zijn aandacht kan vangen en houden, hebben veel aandacht voor dingen waar jij tegenaan loopt.

Onze SMART Maxi lessen zijn op maat van jouw (puber)hond. Ook een hond heeft deze periode waar hij door moet. Het is geen puppy meer, hij kan al wel wat maar moet nog veel leren, en dat kan bij ons. De hormonen gieren door dat hondenlijf en dat geeft soms wel hypergedrag, geen nood, daar weten wij wel raad mee, we helpen je!

Je hond is door de pubertijd.. als je wil kan je doorschuiven naar de SMART CITY Dog lessen, we bouwen verder op wat we leerden en gebruiken deze kennis in de praktijk.

Heb je een hond die net wat meer aandacht nodig heeft en dan denken we aan erg gevoelige honden, honden die het moeilijk hebben met prikkels en snel hyper gedrag vertonen, honden die andere honden niet zo goed kunnen passeren, onzeker zijn of angstige honden… Honden die uit het buitenland komen en het in onze maatschappij moeilijk hebben, dan kunnen jullie terecht bij onze SMART SENSE Dog lessen.

Bij het begin van elk lessenpakket nodigen we jou en je partner (zonder hond) uit voor een theorieles. In deze les vertellen we over de levensfase waarin jouw hond zich bevindt, wat je kan verwachten bij het opvoeden van je viervoeter en hoe je dit het beste kan managen zodat je steeds voor succes kan gaan. We vertellen je het verloop van de lessen en nemen tijd voor jullie vragen te beantwoorden bij een tasje koffie of thee.

We werken ook nauw samen met een osteopaat & fysiotherapeut voor honden. Elk hondenlijfje kan een check-up gebruiken, ook pups. Wist je dat ook pups reeds blokkades in de nek en rug kunnen hebben? Een osteopaat kan dit opsporen en dit verhelpen. Zo een check-up zit steeds mee in elk lessenpakket. Volg je de lessen SMART Pup en SMART Maxi, wil dit zeggen dat jouw lieverd twee keer bij de osteopaat is langs geweest en hij mooi kan opgevolgd worden. Bij onbalans kan je eventueel rechtstreeks met Debby contact opnemen.

Wat maakt onze Hondenschool ‘net anders’… we bekijken het totaalbeeld, zo kan je bij ons ook terecht voor voedingsadvies, aromatherapie, fytotherapie, Bachbloesemremedies, acupressuur & massage.

Verhuur van tuigjes en looplijnen

Je pup groeit, en maar goed ook!
We beseffen dat je dan regelmatig in de dierenwinkel staat voor een nieuw en groter tuig en dat kost elke keer weer. Het te kleine tuig wordt in de lade gelegd en daar blijft het liggen, misschien tot er een volgende pup zich aanmeldt, misschien voor altijd.

Bij ons kan je een tuig en lijn huren.
Van zo gauw het tuigje te klein wordt, wissel je dit in voor een groter maatje tot je pup – puber een volwassen hond is.
Je krijgt een kortingsbon terug bij inlevering van het tuig (en eventueel lijn), die kortingsbon kan je inruilen bij Debby Mertens, ze verdeeld de ‘Perfect Fit’ tuigen en daar zijn wij fan van!

Huur tuig: 30 euro (waarborg 20 euro) – huur lange mijn 1,80 m: 20 euro (waarborg 10 euro)