De Hondenschool

Onze lessen zijn ‘net anders’

Onze Hondenschool is ‘net anders’, we leggen je graag uit waarom.
Hondentrainen was lang een sport van prestige en de beste zijn. De geleider trainde zijn hond op oefeningen die hij op wedstrijd diende uit te voeren en diegene met de meeste punten won.
De oefeningen werden aangeleerd op het terrein van de hondenschool, maar hadden niets te maken met de opvoeding van de hond. Sommige honden gingen van en naar de hondenschool maar zagen buiten het trainingsveld en hun tuin niets anders.
Ze werden getraind volgens de dominantie theorie die ooit in het leven werd geroepen door een wetenschapper (hij heeft deze theorie nadien herzien, maar het kwaad was al geschied), die dacht dat we onze honden als wolven moesten gaan behandelen.
Niets is minder waar, onze honden zijn levende wezens, met ja hoor! Emoties…

Gelukkig kan het anders, en dit is waar we met onze Fun4AllDogs Hondenschool BeNe in beeld komen. Bij ons bekijken we de hond EN zijn geleider (we spreken zeker niet van een ‘baas’) en helpen bij de opvoeding en het trainen van je viervoeter.

In onze lessen leren we jou hoe je je hond kan laten ontspannen als het allemaal wat te veel wordt, we leren je de lichaamstaal lezen zodat je kan anticiperen om op momenten waar het wat moeilijker gaat of wordt.
Denkspellen, body & balance oefeningen, massagetechnieken en een goede lijnvoering komen aan bod… we werken graag met een Y-tuig en langere lijnen.

De lessen zijn steeds zo opgebouwd met oefeningen die je gaat gebruiken in het dagelijkse leven.
Naast deze oefeningen hebben we veel aandacht voor opvoedkundige dingen, je wil toch dat je jouw viervoeter veel mee kan nemen tijdens je uitstapjes? Bij onze beginnerslessen (pups en jonge honden) focussen we ons op de band tussen jou en je hond, we leren hoe je zijn aandacht kan vangen en houden, hebben veel aandacht voor dingen waar jij tegenaan loopt.

Onze lessen voor de gevorderden zijn op maat van jouw (puber, volwassen, senior) hond. Ook een hond heeft een puberperiode waar hij door moet. Het is geen puppy meer, hij kan al wel wat maar moet nog veel leren, en dat kan bij ons. De hormonen gieren door dat hondenlijf en dat geeft soms wel hypergedrag, geen nood, daar weten wij wel raad mee, we helpen je!

In samenspraak kan je, als je wil doorschuiven naar de SMART CITY Dog lessen, we bouwen verder op wat we leerden en gebruiken deze kennis in de praktijk. We wandelen door het dorp van Schoten op verschillende plekken onder leiding van een hondengedragsdeskundige in kleine groepen.

Heb je een hond die net wat meer aandacht nodig heeft en dan denken we aan erg gevoelige honden, honden die het moeilijk hebben met prikkels en snel hyper gedrag vertonen, honden die andere honden niet zo goed kunnen passeren, onzeker zijn of angstige honden… Honden die uit het buitenland komen en het in onze maatschappij moeilijk hebben, dan kunnen jullie terecht bij onze SMART SENSE Dog lessen.

Elke maand is er een instapmoment voor onze lessen.
Bij inschrijven vragen we je een vragenlijst in te vullen, zodat we je beter kunnen begeleiden.
Volg hier ook de informatie over onze hondenschool. We leggen je de peilers en werking uit.

We werken ook nauw samen met een osteopaat voor honden. Elk hondenlijfje kan een check-up gebruiken, ook pups. Wist je dat ook pups reeds blokkades in de nek en rug kunnen hebben? Een osteopaat kan dit opsporen en dit verhelpen.

Wat maakt onze Hondenschool ‘net anders’… we bekijken het totaalbeeld, zo kan je bij ons ook terecht voor voedingsadvies, aromatherapie, fytotherapie, Bachbloesemremedies, acupressuur & massage.

Tuigjes en looplijnen

Je kan bij ons terecht voor advies als je een goed zittend tuig wil aanschaffen.

Looplijnen en lange lijnen maken we voor jou op maat. Die vind je terug in onze online winkel.