Acupressuur voor Honden

Acupressuur is een van de vele Traditionele Chinese Geneeswijzen. 

Door middel van acupunctuurpunten te gaan drukken met de vingers, helpen we je hond om zijn eigen genezing te gaan stimuleren.

Volgens de Chinese geneeskunde is alles één geheel. Lichaam en geest zijn één. 

 “ Alles is energie” 

Alles is energie, en die stroomt de volle 24 uur door het lichaam van je hond. Soms ontstaan er blokkades in die energiestroom die door de meridianen loopt in het lichaam. Deze uiten zich in fysieke en mentale klachten. Door die energiebanen te gaan behandelen, kunnen we deze energieblokkades gaan opheffen. Hierdoor kan de energie (in het Chinees Qi genoemd) terug gaan stromen en kan de zelfheling verder zijn proces vervolledigen.

Bij acupressuur gebruiken we onze handen en vingers, we zijn geen dierenartsen en mogen geen gebruik maken van naalden. We hebben een aantal andere materialen die we kunnen inzetten, zoals een biolase-laserpen, een acupressuurpen, guasha-stenen, essentiële oliën, gemmotherapie, bachbloesems,…

Met elke ongemakken kan je bij ons terecht?

  • Stress
  • Hypergedrag
  • Angst & onzekerheid
  • Spijsverteringsproblemen
  • Huidaandoeningen & jeuk
  • Artrose & artritis
  • Urinewegproblemen
  • Allergieën 

Hoe werken we?

Je maakt een afspraak via telefoon.

We sturen je alvast een vragenlijst door die je thuis rustig kan invullen, deze stuur je ons terug voordat we fysiek afspreken.

Tijdens het eerste bezoek nemen we de vragenlijst samen door en stellen je bijkomende vragen. Er wordt er eerst naar jou geluisterd. Wat is de klacht van je hond?  Daarna worden gerichte vragen gesteld om tot een behandelplan te komen. 

Een anamnese wordt afgenomen door middel van de vier methoden van de Traditionele Chinese Geneeswijze:
– vragen stellen
– luisteren/ruiken
– observeren
– palperen

We betasten een aantal punten om een duidelijk beeld te krijgen waar de onbalans zich bevindt. Aan de hand van kinesiologisch testen gaan we dieper in op de onbalans, zo krijgen we een beter en compleet beeld van de gezondheid en kunnen we gerichter te werk gaan. 

De patroon-identificatie van de klacht wordt daarvan afgeleid. Deze patroon identificatie zal als leidraad dienen om het behandelplan op te stellen. Dit gebeurt in samenspraak met jou als eigenaar. 

We bespreken ook de voeding van je hond, deze heeft namelijk een grote invloed op de gezondheid van je viervoeter. 

We nemen even pauze, je hond moet even plassen en drinken (we hebben immers al iets in gang gezet in het lichaam en hij moet zijn afvalstoffen even kunnen lozen).

Hierna gaan we aan de slag met de behandeling. We gaan in een massage een aantal punten gaan behandelen zodat het zelfhelend vermogen van je viervoeter wordt gestimuleerd. We kunnen advies geven over voeding, supplementen, bachbloesems,…
We volgen ook het tempo van je dier en forceren niets. Het kan zijn dat je dier even gaat wandelen in de behandelruimte en dat kan, we wachten geduldig tot het weer kan…

We geven je ook wat ‘huiswerk’ mee, zo help jij ook om nog sneller de onbalans op te heffen.

Aan de hand van de problematiek kunnen we voorstellen om een vervolgafspraak te maken. Dit hangt af van de hulpvraag. We bespreken dit samen op het einde van de eerste afspraak.

Behandeling & vervolg behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd aan de hand van wat de intake aangaf. Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten (we geven je hond te tijd om rustig te wennen) 

Bij een vervolg behandeling worden de resultaten eerst besproken en wordt de huidige toestand bekeken. Het behandelplan wordt eventueel voortgezet indien nodig een aangepast.

Nota:
Het zou kunnen dat we je doorverwijzen naar onze collega Dierenosteopaat indien we dit nodig achten.

Prijs
Intake (ongeveer 1,5u gereserveerd voor jou & je hond)
90,- euro (incl.21% btw)
Nadien via mail een verslag en voedingsadvies + huiswerk

Vervolgbehandeling (60 minuten)
Behandeling : 75,- euro (incl. 21% btw)

U hebt een afspraak, maar u kan deze niet nakomen?

Wij proberen onze klanten zoveel mogelijk te helpen en in de mate van het mogelijke dringende vragen meteen te behandelen, daarom willen wij u vragen om ons zo spoedig mogelijk te verwittigen indien u verhinderd ben, graag 24u op voorhand. Indien dit niet mogelijk is, zijn we genoodzaakt een bedrag van 35,- euro in rekening te brengen.